úterý 23. září 2014

Carpaccio z červené řepy

Menší bulvy červené řepy pečlivě očistíme, zabalíme v alobalu a pečeme v troubě cca 90 min (dle velikosti) na 180°C do měkka (vyzkoušíme tak, že píchneme špejlí či vidličkou). Po vychladnutí vybalíme z alobalu a řepu oloupeme. Po upečení to jde dobře, stačí slupku stáhnout.

Řepu nakrájíme ostrým nožem na tenounké plátky, naaranžujeme na talířek, lehce osolíme hrubou solí, opepříme, zakápneme pannenským olivovým olejem (nebo ještě lépe olejem z vlašských ořechů) a balzamico octem, dozdobíme rukolou nebo jiným nahořklým listovým salátem.

Můžeme podávat s aromatičtějším čerstvým sýrem (kozí, plísňový....) a vlašskými ořechy

Výborné podzimní jídlo, které potěší tělo i duši. 

Žádné komentáře:

Okomentovat