úterý 23. září 2014

Bramborové a zeleninové domácí lupínky



Suroviny:
brambory
červená řepa
mrkev
pastiňák

Brambory pečlivě omyjte, ale neloupejte. Ostatní zeleninu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte v míse s lžící oleje (červenou řepu zvlášť, aby vám neobarvila ostatní zeleninu). Vyskládejte na plechy, které můžete vyložit pečícím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě (180 C) cca 20 min. Hlídejte, aby se vám lupínky nespálily a nezhořkly. Posypte hrubou solí.

Je také možné zeleninu nakrájet na hranolky a po upečení podávat jako přílohu k masu

Podávejte s dipem, např. ze zakysané smetany a česneku nebo čerstvého koriandru nebo pažitky

Žádné komentáře:

Okomentovat