úterý 23. září 2014
Bramborové a zeleninové domácí lupínky
Suroviny:
brambory
červená řepa
mrkev
pastiňák
Brambory pečlivě omyjte, ale neloupejte. Ostatní zeleninu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte v míse s lžící oleje (červenou řepu zvlášť, aby vám neobarvila ostatní zeleninu). Vyskládejte na plechy, které můžete vyložit pečícím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě (180 C) cca 20 min. Hlídejte, aby se vám lupínky nespálily a nezhořkly. Posypte hrubou solí.
Je také možné zeleninu nakrájet na hranolky a po upečení podávat jako přílohu k masu
Podávejte s dipem, např. ze zakysané smetany a česneku nebo čerstvého koriandru nebo pažitky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat