sobota 7. listopadu 2015

Pohanková kaše

Suroviny:
Pohanková krupice
voda
čerstvé nebo sušené švestky předem namočené ve vodě
lískové ořechy nebo mandle (pokud namočíme přes noc, zlepšíme stravitelnost)
mléko z neloupaného konopného semínka (hrst semínek namočíme přes noc do vody, ráno rozmixujeme, přelijeme přes sítko)
kakao - pokud použijete raw kakao, kaši posypte nebo přidejte úplně nakonec, ať nezničíte enzymy

Pohankovou krupici zalijeme horkou vodou, přidáme švestky a uvaříme hustou kaši, kterou naředíme konopným mlékem. Doporučuji konopné mléko přidávat nakonec, aby si zachovalo co nejvíce výživných látek a enzymů. Přidáme ořechy, kakao a podáváme

Pohanka patří mezi zahřívací plodiny, proto je tato kaše nejvhodnější na podzim a v zimě

Žádné komentáře:

Okomentovat