úterý 24. března 2015

Mrkvové sušenky

Suroviny:
Těsto:
130g celozrnné mouky
60g třtinového cukru
7 lžic rozpuštěného másla
5 lžic vloček 
1 lžíce vanilkového extraktu
2 lžičky skořice 
260g nastrouhané syrové mrkve
1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva (lze vynechat)

Krém:
170g tvarohu nebo krémového sýra
5-10 lžic másla 
40g moučkového cukru 
           

Všechny suroviny na těsto smícháme, pokud je  moc řídké přisypeme ovesné vločky. Na plech vyložený pečícím papírem vykrajujeme lžičkou malé placičky, pečeme v předehřáté troubě na 180 C asi 20 minut dozlatova. 

Suroviny na krém necháme ohřát na pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Smícháme a sušenky krémem spojujeme. 

Skvěle chutnají i neslepené. Nám nejvíc chutnají právě upečené, ale vydrží i několik dní. Pokud jsou slepené krémem, je nutné je skladovat v lednici

Žádné komentáře:

Okomentovat